18:41 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Υπό την κρισιμότητα της κατάστασης, οι ευγένειες έδωσαν τη θέση τους σε μια πιο επιθετική προσέγγιση στη δημόσια έκκληση για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και τη χρήση μάσκας. Η εικόνα που καταχωρήθηκε στον τοπικό Τύπο του Βερολίνου, ωστόσο, προκάλεσε μεικτές αντιδράσεις.

Το Βερολίνο παρέκαμψε τους τρόπους καλής συμπεριφοράς χάριν αμεσότητας, σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσει, με μια διαφήμιση, την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας σε όσους συστηματικά την ξεχνούν.

Η αφίσα που καταχωρήθηκε σε τοπικές εφημερίδες από τη γερουσία της γερμανικής πρωτεύουσας, εμφανίζεται μια ηλικιωμένη γυναίκα που επιδεικνύει το μεσαίο της δάχτυλο.

«Ένα μεσαίο δάκτυλο για όλους αυτούς χωρίς μάσκα: Συμμορφωνόμαστε στους κανόνες για τον κορονοϊό» γράφει η λεζάντα.

«Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε μια γλώσσα που ταιριάζει στον χαρακτήρα του Βερολίνου και που τονίζει τη δραματική κατάσταση που προκαλεί η πανδημία – και το καταφέραμε» δήλωσε στον «Guardian» ο εκπρόσωπος του Visit Berlin, του πρακτορείου που δημιούργησε την καμπάνια.

Εκστρατεία υπέρ της χρήσης μάσκας στο Βερολίνο
© Φωτογραφία : Visit Berlin
Εκστρατεία υπέρ της χρήσης μάσκας στο Βερολίνο

Ο τοπικός ηγέτης που ανήκει στο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου, Κάι Βέγκνερ, επέκρινε την γερουσία του κρατιδίου -που αποτελείται από τον συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών, της Die Linke και των Πρασίνων-, λέγοντας πως «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για ανόητα αστεία».

Η βερολινέζικη εφημερίδα «Tagesspiegel» σημείωσε, πάντως, πως η καμπάνια εκπλήρωσε ήδη τον στόχο της.

Το πρακτορείο Visit Berlin τόνισε πως προσώρας δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ξανά την εικόνα με την οργισμένη συνταξιούχο.

Tags:
καμπάνια, διαφήμιση, Βερολίνο, κορονοϊός, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK