05:29 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η απάντηση του Κρεμλίνου στην παραίτηση του Προέδρου του Κιργιστάν, Σορονμπάι Τζεμπένκοφ, έπειτα από ημέρες κλιμακούμενης έντασης στη χώρα.

Όποιο βήμα προς τη σταθεροποίηση του Κιργιστάν είναι σημαντικό, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη σημερινή παραίτηση του Κιργίζιου Προέδρου, Σορονμπάι Τζεμπένκοφ.

Ο Σορονμπάι Τζεμπένκοφ
© Sputnik / Михаил Климентьев

«Καμία αξιολόγηση δεν πρέπει να βασίζεται σε συναισθηματισμούς. Αυτή τη στιγμή, κάθε ενέργεια που προωθεί τη σταθεροποίηση στη χώρα και επαναφέρει την κατάσταση στο συνταγματικό πλαίσιο είναι σημαντική» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Κιργιστάν, εκφράζοντας την ελπίδα πως καμία πλευρά δεν θα προχωρήσει σε ολέθρια βήματα.

Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα και έπειτα από ημέρες κλιμακούμενης έντασης στη χώρα, ο Πρόεδρος του Κιργιστάν, Σορονμπάι Τζεμπένκοφ, ανακοίνωσε την παραίτησή του, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το προεδρικό γραφείο.

«Δεν θα αγκιστρωθώ στην εξουσία. Δεν θέλω να μείνω στην ιστορία του Κιργιστάν ως ο Πρόεδρος που προκάλεσε αιματοχυσία και άνοιξε πυρ κατά των πολιτών του. Άρα, αποφάσισα να αποσυρθώ» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του.
Tags:
Κιργιστάν, Ρωσία, Κρεμλίνο, Ντμίτρι Πεσκόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK