17:52 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1395)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ και πρώην μέλη της κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού στη Γαλλία.

Έρευνες στα σπίτια και τα γραφεία του υπουργού Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, πρώην μελών της κυβέρνησης, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, στο πλαίσιο έρευνας για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού στη Γαλλία.

Οι έρευνες αυτές έγιναν στο πλαίσιο προσφυγών που έχουν κατατεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), για τη διαχείριση της πανδημίας που είχε ως αποτέλεσμα 33.000 θανάτους στη Γαλλία.

Το CJR μπορεί να κρίνει ενέργειες μελών της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες του πρώην πρωθυπουργού, της πρώην υπουργού Υγείας Ανιές Μπουζέν και της πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου Σιμπέτ Ντιαγέ, δήλωσε δικαστική πηγή.

Η έρευνα για «παραλείψεις στην αντιμετώπιση μιας καταστροφής» ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου και ανατέθηκε στην ανακριτική επιτροπή του CJR.

Συνολικά έχουν κατατεθεί 90 προσφυγές σε βάρος υπουργών στο CJR, αλλά μόνο εννέα από αυτές κρίθηκαν αποδεκτές.

Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι δεν είχε προβλέψει την κρίση, κυρίως όσον αφορά τις ανάγκες σε μάσκες και υλικό κατά το πρώτο κύμα την άνοιξη.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1395)
Tags:
νεκροί, κορονοϊός, πανδημία, έρευνες, έρευνα, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK