11:23 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1380)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα ποσοστά μολύνσεων COVID-19 στο Λονδίνο παρουσιάζουν δραματική αύξηση και η απειλή παραμένει σημαντική, με τον δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας να προειδοποιεί για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

Αυστηρότερα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού υιοθετούνται από το Σάββατο στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, σύντομα η βρετανική πρωτεύουσα θα εισέλθει στο «δεύτερο στάδιο» ή στο «υψηλό επίπεδο» με βάσει το σύστημα τριών επιπέδων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, από το «πρώτο στάδιο» ή «μεσαίου κινδύνου» επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.

Όπως παραδέχτηκε ο υπουργός, σύμφωνα με το Reuters, τα μέτρα αυτά δεν είναι εύκολα, αλλά είναι ζωτικής σημασίας, καθώς οι μολύνσεις COVID-19 στο Λονδίνο αυξάνονται δραματικά και η απειλή παραμένει σοβαρή.

Η ισχύς τους ξεκινά στις 00:01 του Σαββάτου.

Προειδοποίησε ότι η ετεροχρονισμένη δράση θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους και τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Χαρακτήρισε απαραίτητους τους περιορισμούς προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή μελλοντικά και ζήτησε οι ενέργειες να είναι όσο πιο στοχευμένες γίνεται.

Σύμφωνα με τον υπουργό, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στο Μάντσεστερ και στο Λάνκασιρ, ενώ οι τοπικές αρχές του Έσεξ και του Έλμπριτζ επίσης αποφάσισαν την αύξηση του επιπέδου συναγερμού. 

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν ανέφερε ότι ο ιός «εξαπλώνεται ραγδαία σε κάθε γωνιά της πόλης μας».

Το Λονδίνο θα φθάσει σύντομα στα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κατά μέσο όρο με αρκετές κοινότητες να έχουν ήδη ξεπεράσει αυτό το όριο.

Ο Καν δήλωσε επίσης ότι έχει ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση ότι το Λονδίνο θα χρειαστεί οικονομική στήριξη για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Διευκρίνισε ότι θέλει περισσότερη δράση, περιλαμβανομένου ενός εθνικού lockdown τύπου «διακοπής κυκλώματος» που, όπως πρόσθεσε, θα μπορούσε να «σώσει χιλιάδες ζωές, να μειώσει τα κρούσματα του ιού σε διαχειρίσιμα επίπεδα και να δώσει στην κυβέρνηση περισσότερο χρόνο ώστε επιτέλους να πάρει τον έλεγχο του αποτυχημένου συστήματος διάγνωσης και ιχνηλάτησης».

Ακόμα, προειδοποίησε για έναν δύσκολο χειμώνα, ωστόσο, θέλησε να δώσει και μία αισιόδοξη νότα προσθέτοντας ότι «αν συνεργαστούμε θα βγούμε από αυτή τη μαύρη περίοδο».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1380)
Tags:
κοινωνικός περιορισμός, μέτρα προστασίας, COVID-19, κορονοϊός, Λονδίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK