03:11 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εταιρεία TEPCO είχε αποθηκεύσει πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους νερού μολυσμένου από τη ραδιενέργεια μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Φουκουσίμα, το 2011.

Η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να απορρίψει στον ωκεανό ραδιενεργό νερό από τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας της Φουκουσίμα, μετέδωσε η εφημερίδα Mainichi, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε εξετάσει προηγουμένως δύο επιλογές: Να αδειάσει το νερό στον ωκεανό ή να το εξατμίσει, απελευθερώνοντάς το στην ατμόσφαιρα. Θεωρήθηκε πως η πρώτη επιλογή είναι και η πιο επαρκής.

Το ραδιενεργό νερό θα διυλιστεί σε ειδικό σύστημα φίλτρων που μειώνει τη συγκέντρωση ραδιενεργού υλικού -πλην τριτίου- σε κανονικά επίπεδα.

Παρόλα αυτά, η Ιαπωνία θα χρειαστεί επιπλέον εξοπλισμό για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού, με τις προετοιμασίες να διαρκούν περίπου δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, εκφράζει φόβους για τον κίνδυνο ενδεχόμενης μείωσης στην εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού για τα εγχώρια αλιευτικά προϊόντα.

Το ραδιενεργό νερό στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής της Φουκουσίμα προέκυψε από το πυρηνικό δυστύχημα στη συγκεκριμένη περιοχή μετά τον σεισμό του 2011 και το φονικό τσουνάμι που τον διαδέχτηκε.

Το μολυσμένο νερό αποθηκεύεται σε ειδικές δεξαμενές με περιορισμένη, ωστόσο, χωρητικότητα.

Το επίπεδο των τοξικών υδάτων εξακολουθεί να ανεβαίνει και οι ιαπωνικές αρχές εδώ και χρόνια αναζητούν λύση για το διογκούμενο πρόβλημα.

Tags:
Φουκουσίμα, νερό, ραδιενεργά υλικά, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK