12:09 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (94)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι συνομιλίες Λονδίνου και Βρυξελλών για την εμπορική συμφωνία έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Η ήδη περίπλοκη κατάσταση έγινε ακόμα δυσκολότερη μετά το νομοσχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου που πέρασε τον Σεπτέμβιο και σύμφωνα με την ΕΕ παραβιάζει τους όρους του Brexit που είχαν διαπραγματευτεί οι δύο πλευρές.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε την ΕΕ ότι αν δεν προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στην προσέγγισή της στις διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές σχέσεις μετά το Brexit, το Λονδίνο ίσως επιλέξει το σενάριο τη μη συμφωνίας. Τόνισε ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμάζονται για το σενάριο αυτό το 2021 και τις κάλεσε να το κάνουν «με μεγάλη εμπιστοσύνη». 

«Έχω καταλήξει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την 1η Ιανουαρίου με συμφωνίες που μοιάζουν περισσότερο με το μοντέλο της Αυστραλίας βασισμένες σε απλές αρχές του παγκόσμιου εμπορίου» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Επιτέθηκε στις Βρυξέλλες ότι φέρονται να εγκαταλείπουν την ιδέα για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, προσθέτοντας ότι το μόνο που ζήτησε το Λονδίνο ήταν μία εμπορική συμφωνία παρόμοια με αυτή που έχει η ΕΕ με τον Καναδά.

«Γίνεται σαφές ότι η ΕΕ δεν θέλει να κάνει συμφωνία τύπου Καναδά που ζητήσαμε εξαρχής. Φαίνεται περίεργο ότι μετά από 45 χρόνια που ήμασταν μέλη μπορούν να προσφέρουν στον Καναδά όρους που δεν προσφέρουν σε μας» ανέφερε.

Θέμα:
Brexit (94)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, σκληρό Brexit, Brexit, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK