17:41 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ικανοποίησή του για την αποδοκιμασία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των «μονομερών και προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Την ικανοποίησή του για την αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα στο κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, καλώντας παράλληλα για σεβασμό των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789, σε σχέση με το καθεστώς των Βαρωσίων.

Όπως γνωστοποίησε με γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Κύπρου ενημέρωσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ για τις νέες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου όσο και σε σχέση με τις τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδοκιμάζει τις νέες μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ καλεί για σεβασμό των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789, σε σχέση με το καθεστώς των Βαρωσίων».

«Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να αναστρέψει τις ενέργειές της, με στόχο μια διαρκή και σταθερή αποκλιμάκωση, ενώ αναφέρει πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα υπό το φως και των σχετικών Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 2 Οκτωβρίου, τα οποία επαναβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια και της σημερινής Συνόδου» προστίθεται.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Σύνοδος, Νίκος Αναστασιάδης, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK