18:40 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (383)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανακοίνωση αναφορικά με τα βρετανικά δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρωσία να σπέρνει παραπληροφόρηση για το εμβόλιο της Οξφόρδης, εξέδωσε η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία.

Η ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε την Παρασκευή ότι οι αναφορές από μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η Ρωσία προχωρά σε παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στοχεύει στη δυσφήμιση των προσπαθειών της Ρωσίας στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Η εφημερίδα «Times» ανέφερε σε ένα άρθρο ότι η Ρωσία έκανε παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο, κυρίως στις χώρες στις οποίες η Ρωσία θα ήθελε να πουλήσει τα δικά της εμβόλια.

«Η πρόταση ότι το ρωσικό κράτος μπορεί να προβεί σε κάθε είδους προπαγάνδα κατά του εμβολίου της AstraZeneca αποτελεί το ίδιο παράδειγμα παραπληροφόρησης. Προφανώς στοχεύει στη δυσφήμιση των προσπαθειών της Ρωσίας για καταπολέμηση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της καλής συνεργασίας που έχουμε δημιουργήσει με το Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα αυτό» λέει η πρεσβεία σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου που ανήκουν στον όμιλο Rupert Murdoch, η φερόμενη ρωσική εκστρατεία περιλαμβάνει εικόνες, memes και βίντεο κλιπ που έχουν σχεδιαστεί να προκαλέσουν φόβο για το εμβόλιο της Οξφόρδης, και μάλιστα αναφέρει ότι θα μπορούσε να μετατρέψει τους ανθρώπους σε πιθήκους επειδή χρησιμοποιεί ιό χιμπατζή ως φορέα.

Η δήλωση υπογραμμίζει ότι η AstraZeneca είναι γνωστή και σεβαστή στη Ρωσία, η οποία έχει υπογράψει ακόμη και σύμβαση για την εξασφάλιση ορισμένων δόσεων του εμβολίου της Οξφόρδης εάν είναι επιτυχημένη και ότι υπάρχουν επίσης σχέδια να το παραγάγει εν μέρει στη Ρωσία μαζί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (383)
Tags:
Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK