02:52 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1382)
0 10
Βρείτε μας

Η PharmaMar από την Ισπανία φέρνει θετικά νέα στο μέτωπο της παρασκευής ενός φαρμάκου για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19.

Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία PharmaMar ανακοίνωσε ότι είχε θετικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου Aplidin για τη θεραπεία της νόσου COVID-19. 

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι ασθενείς που βρίσκονταν σε νοσοκομεία έλαβαν διάφορες δόσεις ptidepsin, μια αντιική χημική ένωση που περιέχεται στο Aplidin, των 1,5 mg, 2,0 mg και 2,5 mg.

«Πάνω από το 90% των ασθενών που συμμετείχαν στη δοκιμή είχαν αρχικά μέτριο ή υψηλό ιικό φορτίο» δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι κλινικές δοκιμές είχαν δείξει «σημαντική μείωση του ιικού φορτίου».

Κατά μέσο όρο, η παρουσία της νόσου σε ασθενείς μειώθηκε κατά 50% την έβδομη ημέρα λήψης του φαρμάκου και κατά 70% την 15η ημέρα, πρόσθεσε η εταιρεία.

Μετά από 30 ημέρες νοσηλείας, «κανένας από τους ασθενείς [...] δεν έδειξε συμπτώματα λοίμωξης από την COVID-19».

Η PharmaMar έχει λάβει άδεια από τις ισπανικές υγειονομικές αρχές να αυξήσει τον αριθμό των ασθενών για περαιτέρω δοκιμές του φαρμάκου. Οι συνομιλίες για τη μετάβαση στο τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1382)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, φάρμακα, φάρμακο, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK