19:11 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (138)
0 0 0
Βρείτε μας

Προειδοποίηση προς την Τουργκία για σοβαρές συνέπειες έστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με αφορμή τις πληροφορίες για δοκιμή των S-400.

Με σκληρή καταδίκη απειλούν οι ΗΠΑ την Τουρκία, εάν επιβεβαιωθεί πως προχώρησε σε δοκιμή των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.

«Αν επιβεβαιωθεί, θα καταδικάσουμε με τον πλέον σκληρό τρόπο τη δοκιμή των S-400 ως ασύμβατη με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ και στρατηγικού εταίρου των HΠΑ» ανέφερε η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Μόργκαν Ορτάγκους.

Σήμερα, ένα βίντεο άρχισε να κυκλοφορεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που δείχνει κάτι σαν ίχνος εκτόξευσης πυραύλου στην πόλη Σινώπη, το οποία εκτιμάται ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας δοκιμής του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400.

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία εξέδωσε ειδοποιήσεις δεσμεύοντας αεροπορικό χώρο και ύδατα ανοιχτά των ακτών προκειμένου να διεξάγει ασκήσεις με βολές.

​Οι δοκιμές των S-400, εφόσον επαληθευτούν, πιθανόν να προκαλέσουν νέα ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, οι οποίες αντιτίθενται σθεναρά στην αγορά του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας από τη Μόσχα ισχυριζόμενες ότι θέτουν σε κίνδυνο τα συστήματα άμυνας του ΝΑΤΟ.

​Η Ουάσινγκτον είχε αντιδράσει πέρυσι αναστέλλοντας τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 και έχει απειλήσει με κυρώσεις την Άγκυρα.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (138)
Tags:
αντιπυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλική άμυνα, πυραυλικό σύστημα, δοκιμή, S-400, Ρωσία, Τουρκία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK