10:26 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1396)
0 0 0
Βρείτε μας

Κλείνει μπαρ και εστιατόρια η Ολλανδία που προχωρά σε μερικό lockdown προκειμένου να επιπεδοποιήσει την καμπύλη των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Ολλανδία βρίσκεται πλέον και επίσημα σε μερικό lockdown, σε μία προσπάθεια να μειώσει τα κρούσματα κορονοϊού. Αυτό σημαίνει παραμονή στο σπίτι για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα και κλείσιμο όλων των εστιατορίων και μπαρ για τέσσερις εβδομάδες. Πρόστιμο 95 ευρώ προβλέπεται σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες των αποστάσεων. 

Σύμφωνα με την πλήρη λίστα των απαγορεύσεων, οι κάτοικοι στην Ολλανδία δεν επιτρέπεται να έχουν περισσότερους από τρεις φιλοξενούμενους στο σπίτι τους ανά ημέρα και όταν συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα τέσσερα άτομα. Τα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις εστίασης θα εξυπηρετούν μόνο take away.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε κλειστούς δημόσιους χώρους, μεταξύ αυτών και στα ΜΜΜ, εξαιρούνται όσοι είναι κάτω από 12 ετών. Το μέτρο θα έχει εφαρμογή επίσης σε γυμνάσια, επαγγελματικές σχολές, πανεπιστήμια και κολέγια. 

Επίσης συστήνεται έντονα η τηλεργασία και ο περιορισμός των ταξιδιών. Η συμμετοχή σε αθλήματα επιτρέπεται μόνο εφόσον τηρούνται οι αποστάσεις και η συμμετοχή έως τέσσερα άτομα στα ομαδικά προγράμματα. Κλειστά θα είναι τα ντους και τα αποδυτήρια.

Στην περίπτωση της Ολλανδίας αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι:

«Η εικόνα σε άλλες χώρες είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Σε δύσκολη κατάσταση Βρετανία και Γαλλία. Σε μερικό lockdown η Ολλανδία. Συνεχίζεται η επιδείνωση και στην Ιταλία, η Ισπανία παρουσιάζει έξαρση».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1396)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Ολλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK