05:19 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Λονδίνο από 00:01 εισέρχεται στο «δεύτερο στάδιο» ή στο «υψηλό επίπεδο» με βάση το σύστημα τριών επιπέδων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς της COVID-19.

Τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση για επιβολή αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19, εκφράζουν οι Λονδρέζοι.

Όπως αναφέρουν, τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν εκατομμύρια κατοίκους που ζουν και εργάζονται στη βρετανική πρωτεύουσα.

Από τα μεσάνυχτα το Λονδίνο μπαίνει πλέον στο δεύτερο, υψηλό επίπεδο κινδύνου με απαγόρευση συναθροίσεων ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι το Λονδίνο από τα μεσάνυχτα μπαίνει πλέον στο δεύτερο, υψηλό επίπεδο κινδύνου με απαγόρευση συναθροίσεων ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά, και προτρέπει τους πολίτες να στηρίξουν τις κυβερνητικές προσπάθειες για την ανάσχεση της διασποράς.

Παράλληλα, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε έξι άτομα και συνιστάται στους ανθρώπους να αποφεύγουν τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών όπου είναι δυνατόν.

Μιλώντας στο CNN, η 39χρονη Ρεμπέκ Ντάνκαν ανέφερε πως κουράστηκε και συμπλήρωσε πως «εκεί που ήταν σαν να αρχίζει η ζωή να φαίνεται ελαφρώς φυσιολογική, έρχονται τα νέα μέτρα και μας πάνε όλους πίσω».

Χαρακτήρισε ως «γελοίους» τους νέους κανόνες προστασίας και πρόσθεσε πως αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα γεύμα με πέντε φίλους την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως «το εστιατόριο θα χάσει, όπως και τα ταξί και τα τρένα και άλλες επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, και ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Άντι Μπέρναμ, διαφωνεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

O Mπεν Άλκοκ, ένας 36χρονος από το Λονδίνο θεωρεί πως τα μέτρα ενδεχομένως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση: «Ο χειμώνας έρχεται, και τα στατιστικά δείχνουν πως οι θάνατοι από κορονοϊό ανεβαίνουν, τα κρούσματα αυξάνονται, οπότε μάλλον πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας».

Η Μόνικα Ρίτσαρντσον, μια μαμά που ασχολείται με τα οικιακά, σημείωσε πως περίπου το 10% των ανθρώπων δεν θα άκουγαν τους κανόνες λόγω «αντικρουόμενων μηνυμάτων της κυβέρνησης».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και άλλοι που ενθαρρύνουν την κυβέρνηση Τζόνσον να προβεί και σε πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, νεκροί, κρούσματα, καραντίνα, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, Μπόρις Τζόνσον, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, Λονδίνο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK