15:36 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την επέκταση της συμφωνίας New START για ένα έτος, χωρίς προϋποθέσεις πρότεινε νωρίτερα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, πιστεύει ότι η παράταση της New START για τη μείωση των στρατηγικών όπλων πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα και ελπίζει ότι Ρωσία και ΗΠΑ θα συμφωνήσουν σε μία οδό προόδου, ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντούτζαριτς.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότεινε παράταση της Συνθήκης New START για ένα έτος χωρίς προϋποθέσεις και συζήτηση όλων των παραμέτρων για έλεγχο των όπλων σε αυτή την περίοδο. 

«Για τον Γενικό Γραμματέα, η παράταση της New START πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα και ελπίζει πάρα πολύ ότι όλες οι πλευρές, Ρωσία και ΗΠΑ, θα συμφωνήσουν στον δρόμο της προόδου» δήλωσε. «Δεν μπορούμε να υπογραμμίσουμε πόσο αναγκαία είναι η παράταση της συνθήκης» πρόσθεσε.

Η εν λόγω συμφωνία είχε υπογραφεί το 2010 μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας και έχει ως στόχο να μειώσει στο ήμισυ τον αριθμό των στρατηγικών όπλων, αλλά και να ορίσει νέα προγράμματα για την επίβλεψη της διαδικασίας.

Η συμφωνία έχει ισχύ έως και τον Φεβρουάριο του 2021.

Tags:
new START, ΗΠΑ, Ρωσία, ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK