11:17 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Επαφές με Ρώσους επιστήμονες είχε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφορικά με το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο του Ινστιτούτου Vector.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) βρίσκεται σε επαφή με το Ινστιτούτο Vector σχετικά με το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19 και αναμένει δεδομένα για την τρίτη φάση των δοκιμών, δήλωσε η Σούμια Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ.

«Είχαμε καλές συζητήσεις με τους Ρώσους που αναπτύσσουν τα εμβόλια, στις οποίες συμμετείχαμε όλοι. Επομένως, η σχέση μας με τη Ρωσία είναι τόσο καλή, όσο και η σχέση με όλες τις άλλες χώρες με τις οποίες μιλάμε [...]. Είχαμε μια καλή τηλεδιάσκεψη με τους Ρώσους επιστήμονες του δεύτερου εμβολίου, του Ινστιτούτου Vector. Μας έδωσαν κάποιες πληροφορίες και ζήτησαν επίσης διευκρινίσεις σχετικά με το τι καθοδήγηση μπορούμε να παρέχουμε για την έρευνα, την διαδικασία για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την ΕΕ, καθώς και για τη διαδικασία πολιτικής και για το πώς λειτουργεί. Λοιπόν, [ήταν] ένας πολύ καλός διάλογος» είπε η Σουαμινάθαν κατά την ενημέρωση.

Ο ΠΟΥ είναι χαρούμενος που βλέπει τόσα πολλά εμβόλια να μπαίνουν στη φάση 3 των δοκιμών, είπε.

Ωστόσο, ο οργανισμός θα είναι σε θέση να σχολιάσει ένα συγκεκριμένο φάρμακο μόνο αφού οι ειδικοί του μελετήσουν τα αποτελέσματα, σημείωσε η επικεφαλής επιστήμονας.

Ρώσος υπ. Υγείας: Οι γιατροί της πρώτης γραμμής θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, ανέφερε σήμερα πως οι γιατροί της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορονοϊού θα πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του έτους.

«Μέχρι το τέλος του έτους όλοι οι γιατροί που πραγματοποιούν επισκέψεις σε σπίτια, εργάζονται σε ασθενοφόρα, με δυνητικά μεταδοτικούς ασθενείς πρέπει να εμβολιαστούν» δήλωσε ο υπουργός σε δημοσιογράφους.

Tags:
EpiVacCorona, κορονοϊός, εμβόλιο, Ρωσία, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK