18:47 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κρίσιμη είναι η κατάσταση όσον αφορά στον κορονοϊό στο Βέλγιο με την κυβέρνηση να αποφασίζει να κλείσει εστιατόρια και καφέ.

Το Βέλγιο θα κλείσει όλες τις καφετέριες και τα εστιατόρια για τέσσερις εβδομάδες τη Δευτέρα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ζορζ Ζιλκινέ μετά από συνάντηση με τη μονάδα κρίσεων της βελγικής κυβέρνησης.

Η περιοχή της πόλης των Βρυξελλών επέβαλε ήδη παρόμοιους περιορισμούς την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η νέα ανακοίνωση τους επεκτείνει σε εθνικό επίπεδο.

Ο Ζιλκινέ είπε ότι η απόφαση να κλείσουν καφετέριες και εστιατόρια -που θεωρούνται χώροι υψηλού κινδύνου για τη διάδοση του ιού- ελήφθη για να αποφευχθεί ένα μεγαλύτερο lockdown όπως αυτό που είχε γίνει στις αρχές του έτους.

Προειδοποίησε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή από υγειονομικής άποψης» και πρέπει «να αποτρέψουμε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης από το να κορεστεί».

«Τα νοσοκομεία μας ασφυκτιούν» ανέφερε και πρόσθεσε «οι αριθμοί είναι τόσο υψηλοί όσο ήταν τον Μάρτιο όταν αποφασίσαμε το lockdown, αυτό θέλουμε ακριβώς να αποφύγουμε».

Το εθνικό lockdown βοήθησε στη μείωση των κρουσμάτων, αλλά οι νέες μολύνσεις -καθώς και σοβαρές περιπτώσεις που αφορούν εισαγωγή στο νοσοκομείο- αυξήθηκαν ξανά.

Το Βέλγιο, με πληθυσμό 11,5 εκατομμύρια, έχει καταγράψει 191.959 κρούσματα και 10.327 θανάτους μέχρι την Παρασκευή.

Tags:
εστιατόρια, εστιατόριο, καφετέριες, καφετέρια, μπαρ, κοροναϊός, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, Βέλγιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK