09:31 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (168)
0 0 0
Βρείτε μας

Αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ εκτοξεύουν Γερεβάν και Μπακού.

Μόνο λίγες ώρες φαίνεται ότι κράτησε η συμφωνία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Καθώς Γερεβάν και Μπακού εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της συμφωνίας.

Η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός, χτυπώντας το Ναγκόρνο-Καραμπάχ με πυροβολικό και ρουκέτες.

«Ο εχθρός εκτόξευσε οβίδες με βόρεια κατεύθυνση από τις 00:04 έως τις 02:45 και ρουκέτες με νότια κατεύθυνση από τις 02:20 έως τις 02:45» έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Σουσάν Στεπανιάν.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Αρμενία ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός, βομβαρδίζοντας αζερικές θέσεις.

«Παρά την ανακοίνωση της νέας ανθρωπιστικής εκεχειρίας στις 12 της 18ης Οκτωβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας παραβίασαν κατάφωρα, για μια ακόμα φορά, τη συμφωνία. Τη νύχτα, ο εχθρός εκτόξευσε όλμους και βλήματα πυροβολικού στην περιοχή του Τζαμπραγίλ, καθώς και στα απελευθερωμένα χωριά του ποταμού Αράς. Δεν υπάρχουν απώλειες στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Οι δυνάμεις έλαβαν επαρκή άμεσα μέτρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αζερικού υπουργείου Άμυνας.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (168)
Tags:
εκεχειρία, κατάπαυση πυρός, Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, Ερεβάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK