08:26 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
0 10
Βρείτε μας

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ παρά την κατάπαυση του πυρός που είχαν συμφωνήσει Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν.

Η ανθρωπιστική εκεχειρία που συμφωνήθηκε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου είναι «αόριστη», σύμφωνα με τον Νταβίντ Μπαμπαγιάν, σύμβουλο του Προέδρου της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας.

Η νέα κατάπαυση του πυρός στην πολύπαθη περιοχή τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα. Λίγα λεπτά αργότερα, το Γερεβάν και το Μπακού άρχισαν να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας.

«Η εκεχειρία είναι αόριστη, αν και κάποιοι Αζέροι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι την έχουν κηρύξει για αρκετές μέρες. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Αν μιλούν για λίγες μέρες, θα προχωρήσουν σε νέες ενέργειες. Αλλά η κατάπαυση του πυρός είναι αόριστη» δήλωσε ο Μπαμπαγιάν.

Σύμφωνα με τον Αρμένιο αξιωματούχο, η κατάπαυση του πυρός τηρείται σε κάποιους τομείς της γραμμής επαφής, αλλά σε άλλους οι αζερικές δυνάμεις προσπαθούν να σπάσουν την άμυνα του Καραμπάχ.

Ενώ τόνισε ότι το κυρίαρχο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να μην υπάρξουν άλλα θύματα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Όπως επισήμανε, η υγειονομική κατάσταση στη γραμμή επαφής είναι κρίσιμη, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, το Αζερμπαϊτζάν δεν προχωρά σε περισυλλογή των νεκρών στρατιωτών του.

Τέσσερα τανκς του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν οι Αρμένιοι

Στο μεταξύ, οι αμυντικές δυνάμεις της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατέστρεψαν τέσσερα αζερικά άρματα μάχης στη γραμμή επαφής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας το πρωί της Κυριακής.

«Στο νότιο τμήμα της γραμμής επαφής, μονάδες του αμυντικού στρατού του Καραμπάχ κατέστρεψαν τέσσερα εχθρικά άρματα μάχης. Στο νότιο πλευρό, ο εχθρός χρησιμοποιεί μεγάλο αριθμό drones και πυροβολικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Άμυνας, Σουσάν Στεπανιάν.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
Tags:
Μπακού, Ερεβάν, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK