00:21 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (387)
0 31
Βρείτε μας

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ρωσία παρέδωσε την πρώτη παρτίδα του εμβολίου της στη Βενεζουέλα - την πρώτη χώρα στο Δυτικό Ημισφαίριο που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου.

Την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, υπεραμύνθηκε η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκεζ.

Όπως είπε η κριτική που ασκείται στο Sputnik-V, είναι πολιτικής φύσεως, καθώς από επιστημονική άποψη, είναι ένα εξαιρετικό εμβόλιο.

«Πρόκειται μάλλον για πολιτικό ζήτημα παρά για υγειονομικό και ιατρικό. Από επιστημονική άποψη, το ρωσικό εμβόλιο δεν είχε επιπλοκές, είναι ένα εξαιρετικό εμβόλιο», υπογράμμισε η κ. Ροντρίγκεζ.

Σύμφωνα με την πολιτικό, η Βενεζουέλα αναμένει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό των κατοίκων της τον Απρίλιο μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών και την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Εκτός από τη Βενεζουέλα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, μαζί με συνεργάτες του, διεξάγει κλινικές δοκιμές του Sputnik V στη Λευκορωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (387)
Tags:
Βενεζουέλα, COVID-19, κορονοϊός, Ρωσία, θεραπεία, εμβόλιο, Sputnik V, Sputnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK