07:09 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (168)
0 0 0
Βρείτε μας

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, Γερεβάν και Μπακού εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

Το Γερεβάν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εάν διαπιστώσει ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν ακολουθήσει τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν.

Μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα «Kommersant», ο κ. Σαρκισιάν είπε ότι η Αρμενία απέφυγε να αναγνωρίσει την αμφισβητούμενη περιοχή με την πλειοψηφία των Αρμενίων, προκειμένου «να μην περιπλέξει» τις συνομιλίες με το Αζερμπαϊτζάν για την επίλυση της έντασης.

«Η μη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από πλευρά της Αρμενίας συνδέεται μόνο με το γεγονός ότι η αρμενική πλευρά θέλει να επιλύσει το ζήτημα μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων» εξήγησε ο κ. Σαρκισιάν στη ρωσική εφημερίδα.

Μάλιστα, ο Αρμένιος Πρόεδρος αναγνώρισε την προθυμία του Μπακού να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Είναι σαν μια σήραγγα, και αν υπάρχει ένα φως στο τέλος αυτής της σήραγγας -το φως μιας τελικής ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ-, τότε μπορούμε να περιμένουμε λίγο περισσότερο. Και αν δεν υπάρχει φως, δηλαδή, εάν είναι σαφές ότι το Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας, δεν θα περάσει με διαπραγματεύσεις, τότε η Αρμενία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Καραμπάχ» κατέληξε ο Αρμέν Σαρκισιάν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Νταβίντ Μπαμπαγιάν, σύμβουλο του Προέδρου της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η νέα χθεσινή κατάπαυση του πυρός στην πολύπαθη περιοχή που τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα είναι αόριστη.

«Η εκεχειρία είναι αόριστη, αν και κάποιοι Αζέροι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι την έχουν κηρύξει για αρκετές μέρες. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Αν μιλούν για λίγες μέρες, θα προχωρήσουν σε νέες ενέργειες. Αλλά η κατάπαυση του πυρός είναι αόριστη» δήλωσε ο Μπαμπαγιάν.
Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (168)
Tags:
Ιλχάμ Αλιγέφ, κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK