10:02 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι ικανοποιημένος με τις οικονομικές απολαβές του Βρετανού πρωθυπουργού και σκοπεύει να παραιτηθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Για την πρόθεση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού την ερχόμενη άνοιξη επειδή δεν τον ικανοποιούν οι οικονομικές απολαβές του, οι οποίες αγγίζουν τις 150.400 βρετανικές λίρες, δηλαδή περίπου 165.500 ευρώ, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Sunday Mirror», επικαλούμενη σχόλια ανώνυμων βουλευτών των Συντηρητικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πατέρας «τουλάχιστον έξι» παιδιών, συμπεριλαμβανομένου ενός γιου έξι μηνών από την πρώην υπάλληλό του Κάρι Σίμοντς, δυσκολεύεται να επιβιώσει με ένα τέτοιο ποσό, την ίδια ώρα που πρέπει να υποστηρίξει οικονομικά και τον απόγονό του.

«Και έπρεπε να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στην πρώην σύζυγό του, Μαρίνα Γουέλερ, ως μέρος της συμφωνίας για το διαζύγιό τους» φέρεται να δηλώνει ένας βουλευτής σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με στελέχη των Τόρις, ο Τζόνσον έχει εκφράσει και ζήλια για την προκάτοχό του, Τερέζα Μέι, η οποία όπως αποκαλύφθηκε αυτό το καλοκαίρι, είχε βγάλει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίρες από έναν κύκλο διαλέξεων τον Μάιο, καθώς τα αμερικανικά πανεπιστήμια και οι διεθνείς τράπεζες ήταν έτοιμες να την πληρώσουν μεγάλα ποσά, ώστε να ακούσουν για την πρωθυπουργική της θητεία.

Οι «φιλοδοξίες» του Τζόνσον

Ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος πιστεύει ότι θα μπορούσε να κερδίσει ακόμη περισσότερα χρήματα όταν θα αποχωρήσει από την Ντάουνινγκ Στριτ, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε έξι μήνες, αφού «τακτοποιήσει το Brexit» και όταν η κατάσταση με κορονοϊό σταθεροποιηθεί, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές πιστεύουν τώρα πως ο Τζόνσον δεν ήταν πραγματικά ικανοποιημένος με την πρωθυπουργική του δουλειά, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε για να την αναλάβει, καθώς ο χρόνος του στην εξουσία συνέπεσε με το Brexit και την πανδημία του κορονοϊού.

«Ο Μπόρις είναι ο τυπικός μοιχός. Περισσότερο ενδιαφέρεται για το κυνήγι παρά για το βραβείο» ανέφερε πηγή μιλώντας για την κατάσταση.

Η πορεία του Τζόνσον μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ο Τζόνσον εργάστηκε ως αρθρογράφος για την εφημερίδα Daily Telegraph και συντάκτης του περιοδικού «The Spectator». Σύμφωνα με τη «Sunday Mirror», ως αρθρογράφος εφημερίδων έβγαζε τουλάχιστον 23.000 λίρες τον μήνα.

Αφού δέχτηκε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου το 2016, ο Τζόνσον έπρεπε να εγκαταλείψει τη στήλη του στην «Daily Telegraph». Εκείνη την εποχή, ο μισθός του αναφέρθηκε σε περίπου 143.789 λίρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Απριλίου 2020, ο μισθός του βουλευτή του αυξήθηκε σε 79.468 λίρες, το οποίο, σε συνδυασμό με τον μισθό του πρωθυπουργού, του δίνει δικαίωμα σε περίπου 150.000 λίρες ετησίως.

Από την Ντάουνινγκ Στριτ ωστόσο, δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για τις πληροφορίες περί παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον.

Tags:
Brexit, Τερέζα Μέι, μισθός, παραίτηση, Μεγάλη Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK