18:01 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους κάλεσε τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης να βάλουν στο στόχαστρό τους τη Σαουδική Αραβία.

Τη στοχοποίηση πολιτών από τη Δύση, πετρελαιαγωγών, καθώς και διάφορων υποδομών στη Σαουδική Αραβία, από τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, ζήτησε, μέσω λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Οι στόχοι είναι άφθονοι… Ξεκινήστε πλήττοντας και καταστρέφοντας αγωγούς πετρελαίου, εργοστάσια και εγκαταστάσεις που αποτελούν την πηγή [εισοδήματος] της τυραννικής κυβέρνησης» δήλωσε ο Αμπου Χάμζα αλ Κουράσι, ο οποίος εκπροσωπεί το Ισλαμικό Κράτος, μέσω ηχογραφημένης ομιλίας του, η οποία δημοσιεύθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Όπως υποστηρίζει με τα λεγόμενά του ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, η Σαουδική Αραβία στηρίζει την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με διάφορα κράτη του αραβικού κόσμου.

Ως απόδειξη για το γεγονός αυτό, επεσήμανε πως η Σαουδική Αραβία ανοίγει τον εναέριο χώρο της, ώστε να πραγματοποιούνται πτήσεις από το Ισραήλ σε αραβικές χώρες.

Η συγκεκριμένη κίνηση από το Ισλαμικό Κράτος, έρχεται ύστερα από τις συμφωνίες που σύναψε το Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και το Μπαχρέιν, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Όπως αναφέρει το Ισλαμικό Κράτος, τόσο τα ΗΑΕ όσο και το Μπαχρέιν, με την ενέργειά τους αυτή πρόδωσαν το Ισλάμ.

Tags:
διπλωματία, Ισραήλ, πτήσεις, εναέριος χώρος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Ισλαμικό Κράτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK