02:54 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, έναν χρόνο μετά τις ταραχές για την αύξηση στις τιμές εισιτηρίων στα ΜΜΜ.

Συλλήψεις, καθώς και τραυματισμοί αστυνομικών αλλά και διαδηλωτών ήταν ο απολογισμός της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν χιλιάδες άνθρωποι, όπως και των επεισοδίων που ακολούθησαν, στο κέντρο του Σαντιάγο, στην πρωτεύουσα της Χιλής, με αφορμή την επέτειο των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν το 2019 για την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Προκαταρκτικές πληροφορίες: Αυτή τη στιγμή, 18 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε διάφορα μέρη της μητροπολιτικής περιφέρειας» αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Twitter οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

​Σε άλλη ανάρτηση, η αστυνομία σημείωσε ότι τουλάχιστον 10 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση στη μητροπολιτική περιοχή.

​«Προκαταρκτικές πληροφορίες: Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί συνολικά 10 κρατούμενοι για ταραχές που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του #PuenteAlto [πρωτεύουσα της επαρχίας Cordillera στην μητροπολιτική περιφέρεια του Σαντιάγο]» αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio BiobioChilie, αναφέρθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σε διάφορες γειτονιές του Σαντιάγο την Κυριακή, ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά στην εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο στην πρωτεύουσα της Χιλής.

Βίντεο από τα επεισόδια έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απαρχή των ταραχών το 2019

Τον Οκτώβριο του 2019, η κυβέρνηση της Χιλής αύξησε τις τιμές στα εισιτήρια του μετρό, πυροδοτώντας ένα κύμα διαδηλώσεων που μετατράπηκε σε βίαιες ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, απαιτώντας αξιοπρεπή δωρεάν εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη και να διαμαρτυρηθούν για τη χαμηλή αμοιβή εν μέσω της αύξησης των ναύλων.

Στις 25 Οκτωβρίου, οι Χιλιανοί θα ψηφίσουν σε δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, κάτι που ήταν ένα από τα κεντρικά αιτήματα των διαδηλωτών πέρυσι.

Tags:
εισιτήρια, τραυματίες, αστυνομικοί, αστυνομία, συλλήψεις, αναταραχές, επεισόδια, Σαντιάγο, Χιλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK