14:44 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (581)
0 61
Βρείτε μας

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και ζήτηση σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο.

Για το παγκόσμιο ενδιαφέρον και τη ζήτηση που καταγράφει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού «Sputnik V», το οποίο αναπτύχθηκε στη Ρωσία, μίλησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Ανατόλι Μπρέιβερμαν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, η ζήτηση για το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο είναι το πρώτο που αναπτύχθηκε στον κόσμο, από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, έχει ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις.

«Μπορούμε να δούμε ότι περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις ενδέχεται να διατεθούν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Συνεργαζόμαστε ενεργά με τους συνεργάτες μας από τη Βραζιλία, το Μεξικό και τη Βενεζουέλα» δήλωσε ο Μπράβερμαν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο προϊστάμενος του ταμείου, Κίριλ Νμίτριεφ, δήλωσε από την πλευρά του πως το Ταμείο θα ανακοινώσει νέες συμφωνίες για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V στην Αργεντινή και το Περού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, η Λατινική Αμερική ενδέχεται να αρχίσει να λαμβάνει δόσεις του εμβολίου από τον Δεκέμβριο.

«Από τον Νοέμβριο και όλο τον Δεκέμβριο θα παράγουμε δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Θα αρχίσουμε να διανέμουμε προμήθειες τον Ιανουάριο. Επομένως, υπάρχουν μόνο δύο ζητήματα. [Το πρώτο είναι] η ικανότητα παραγωγής - και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μπορούμε να προμηθεύουμε μεγάλες ποσότητες τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, καθώς θα κάνουμε [το εμβόλιο] στην Ινδία, τη Βραζιλία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα και μια ακόμη χώρα» δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Όσο για το πόσο γρήγορα οι ρυθμιστικοί φορείς θα εγκρίνουν το εμβόλιο για χρήση, ο Ντμίτριεφ ανέφερε: «Για παράδειγμα, έχουμε υποβάλει αίτηση για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών στη Βραζιλία και ελπίζουμε να λάβουμε άδεια και τον Δεκέμβριο».

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο μιας κοινής διαδικτυακής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και το Ινστιτούτο Bering-Bellingshausen, αφιερωμένο στο εμβόλιο Sputnik V και τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Το Sputnik V παρέχει μεγαλύτερη ανοσία

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V θα παρέχει μεγαλύτερη ανοσία από άλλα εμβόλια, λόγω της χρήσης δύο ενέσεων και δύο διαφορετικών φορέων, δήλωσε τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κίριλ Νμίτριεφ.

«Υπάρχουν 16.000 άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί και δείχνουν την υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου» δήλωσε.

Το γεγονός ότι το εμβόλιο βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊό είναι το κύριο πλεονέκτημά του, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου (RDIF).

Σύμφωνα με τον Ντμίτριεφ, οι Ρώσοι επιστήμονες ήθελαν να κάνουν δύο ενέσεις του εμβολίου για να διασφαλίσουν ότι η ανοσία θα διαρκούσε περισσότερο.

«Η [ανοσία από το] ρωσικό εμβόλιο μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έναν χρόνο, ίσως ακόμη και δύο χρόνια, βασίζεται στην έρευνα για ένα παρόμοιο εμβόλιο για τον MERS. Μπορούμε να δούμε ότι εάν κάνετε μία ένεση ή δύο ενέσεις με τον ίδιο φορέα, η ανοσία δεν θα διαρκέσει για πολύ. Και ανησυχούμε ότι ορισμένα εμβόλια αν και μπορεί να δημιουργήσουν ανοσία τριών, έξι μηνών. Το ρωσικό εμβόλιο θα (προσφέρει ανοσία) σίγουρα για μεγαλύτερο διάστημα» δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Τον Αύγουστο, το ρωσικό εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, ήταν το πρώτο που καταχωρίστηκε επίσημα ως εμβόλιο κατά του κορονοϊού και που βασίζεται σε ανθρώπινους αδενοϊικούς φορείς. Το RDIF, το οποίο έχει επενδύσει στην ανάπτυξη και τη διανομή του εμβολιασμού, διεξάγει επί του παρόντος κλινικές δοκιμές του εμβολίου στη Λευκορωσία, τα ΗΑΕ και τη Βενεζουέλα.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (581)
Tags:
Βραζιλία, Περού, πανδημία, κρούσματα, κρούσμα, ανοσία, Βενεζουέλα, Ινδία, Ρωσία, Sputnik V, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK