05:03 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην Αλάσκα ώθησε τις αρχές να εκδώσουν προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή.

Προειδοποίηση για τσουνάμι προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην Αλάσκα και ο οποίος υπολογίστηκε πως ήταν της τάξεως των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αν και από τη σεισμική δόνηση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 94 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής Σαν Πόιντ της Αλάσκας και αρχικά υπολογίστηκε στους 7,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

​Ένας δεύτερος σεισμός, 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο αργότερα, αυτή τη φορά 115 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σαν Πόιντ, ενώ ακολούθησαν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι ύστερα από τη μεγαλύτερη δόνηση, η οποία ισχύει και για τη Νότια Αλάσκα και τη χερσόνησο από την Είσοδο Κένεντι, μέχρι το Πέρασμα Γιούνιμαρκ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει καταγραφεί η στιγμή που οι σειρήνες για την προειδοποίηση τσουνάμι αρχίζουν να ηχούν στην περιοχή Σαν Πόιντ.

​Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι της Εθνικής Υπηρεσίας Καιρού του Ειρηνικού, καταγράφηκαν κύματα ύψους δύο ποδιών στο Σαν Πόιντ.

Tags:
βίντεο, συναγερμός, τσουνάμι, Αλάσκα, σεισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK