03:41 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Εκρήξεις σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο αντιποίνων των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ για την αναχαίτιση μιας ρουκέτας νωρίτερα την Τρίτη που είχε εκτοξευτεί από το παλαιστινιακό έδαφος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Shebab, drones δέχονται πυρά στον εναέριο χώρο της Γάζας, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι κανονικά αεροσκάφη έχουν εισέλθει στον εναέριο χώρο. Επιπλέον, ελικόπτερα βάλλουν γεωργικές εκτάσεις ανατολικά του Ντείρ Αλ-Μπαλάχ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσαν τις επιθέσεις με δήλωσή τους: «Πρόσφατα, μαχητικά αεροσκάφη και ένα μαχητικό ελικόπτερο επιτέθηκαν σε υπόγεια υποδομή της τρομοκρατικής οργάνωσης, Χαμάς στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση σε εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος νωρίτερα απόψε».

«Μόλις δύο ώρες αφότου αποκαλύψαμε μια σήραγγα τρομοκρατών από τη Γάζα προς το Ισραήλ, τρομοκράτες στη Γάζα εκτόξευσαν μία ρουκέτα ενάντια σε αμάχους του Ισραήλ. Αναχαιτίσαμε τη ρουκέτα. Θα προστατεύσουμε τους Ισραηλινούς αμάχους από απειλές πάνω και κάτω από το έδαφος» αναφέρει η ανακοίνωση των δυνάμεων του Ισραήλ.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο το πρωί μετά την εκτόξευση ρουκέτας από παλαιστινιακό έδαφος προς το Ισραήλ, σύμφωνα με το Sputnik.

Tags:
έκρηξη, παλαιστινιακό, Παλαιστίνη, ρουκέτες, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK