16:46 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Να ξεκινήσουν συζητήσεις και για άλλες λύσεις, πλην της ομοσπονδίας, ζητά ο νεοεκλεγείς ηγέτης των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, σχετικά με το Κυπριακό.

Ο νεοεκλεγείς ηγέτης των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, δείχνει από νωρίς τις προθέσεις του σχετικά με τις συζητήσεις για το Κυπριακό. Σε συνέντευξή του ζητά «να συζητηθούν κι άλλα μοντέλα λύσης εκτός από την ομοσπονδία». 

Όπως σημειώνει ο «εκλεκτός» του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «υπάρχουν δυσκολίες σε σχέση με το σημείο που είχαν φτάσει τα πράγματα στο Κραν Μοντάνα και πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει από τότε».

«Δεν γίνεται να συζητείται μόνο η ομοσπονδία, πρέπει να έρθουν στο τραπέζι και εναλλακτικές. Εδώ και 50 χρόνια συνομιλιών, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να παρακαθίσουμε σε συνομιλίες με όρους και προϋποθέσεις» σημείωσε σε συνέντευξή στη Haber Kibris, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δήλωσε, ακόμη, την πρόθεσή του να γίνει άνθρωπος μεταξύ της «κυβέρνησης» των κατεχομένων και της τουρκικής πλευράς, ενώ σημείωσε πως δεν έχει γνωριστεί, ακόμη, με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

«Οι διοικήσεις και των δύο πλευρών δεν έχουν γνωριστεί» είπε, χαρακτηριστικά, σημείωσε όμως πως έχουν συνομιλήσει και ήδη μιλούν στον ενικό και αποκαλεί ο ένας τον άλλο με τα μικρά τους.

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον Νίκο. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ξέρει άλλωστε ποια είναι η σκέψη μας στο Κυπριακό. Το θέμα είναι να το εξηγήσουμε αυτό και στη διεθνή κοινότητα».
Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Κυπριακό, Νίκος Αναστασιάδης, Κύπρος, Ερσίν Τατάρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK