18:58 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (523)
0 44
Βρείτε μας

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο συμμετέχων που απεβίωσε έλαβε το κανονικό εμβόλιο ή το εικονικό (placebo).

Απεβίωσε ένας εθελοντής από τη Βραζιλία που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης ενάντια στον κορονοϊό, όπως επιβεβαιώνει ο Οργανισμός Υγείας της χώρας Anvisa.

Η Anvisa ενημερώθηκε για τον θάνατο ενός εθελοντή 28 ετών στις 19 Οκτωβρίου. Ο θάνατος του ατόμου εμφανίστηκε προφανώς ως αποτέλεσμα «επιπλοκών από την COVID-19» ανέφερε η εφημερίδα «Globa».

Ωστόσο, ο Οργανισμός δεν διευκρίνισε αν είχε πάρει το κανονικό εμβόλιο ή το εικονικό (placebo). Το περιστατικό βρίσκεται ακόμα υπό έρευνα.

Το εν λόγω εμβόλιο αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη βρετανική-σουηδική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών στη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Η AstraZeneca αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση μέχρι στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, Anvisa τόνισε ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν παγκοσμίως, όπως συνιστά η ανεξάρτητη επιτροπή ασφάλειας. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επιβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχιστούν οι κλινικές δοκιμές.

Ωστόσο, νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg επικαλέστηκε πηγή η οποία ανέφερε ότι ο άνθρωπος που πέθανε στις δοκιμές δεν είχε λάβει το εμβόλιο της εταιρείας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (523)
Tags:
Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, κρούσμα, νεκρός, δοκιμή, κλινική, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK