12:54 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε απάντηση των ομοφοβικών σχολίων που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας, το τμήμα του Σουηδικού Συντηρητικού Κόμματος στο Ταλίν πρότειναν την ανταλλαγή ομοφοβικών της Σουηδίας με ομοφυλόφιλους της Εσθονίας.

Μέλη του τμήματος του Σουηδικού Συντηρητικού Κόμματος στο Ταλίν, γνωστό ως Moderaterna, συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Εσθονίας για να μοιράσουν φυλλάδια και να διαμαρτυρηθούν κατά των σχολίων πολιτικών της Εσθονίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μαρτ Χέλμε, δήλωσε στην Deutsche Welle ότι οι Εσθονοί ομοφυλόφιλοι πρέπει να μετακομίσουν στη Σουηδία, καθώς θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση. Τα ομοφοβικά σχόλιά του επικρίθηκαν αργότερα από τον Πρόεδρο της Εσθονίας, Κέρστι Καλτζουλάιντ.

Ο επικεφαλής του σουηδικού κόμματος στο Ταλίν, Άντερς Χέντμαν, ισχυρίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει χώρος για ειρωνεία στην πολιτική. «Για να μην αφήσουν άδεια την Εσθονία, συστήνουμε στον Χέλμε να καλέσει τους ομοφοβικούς που ζουν στη Σουηδία στην Εσθονία» φέρεται να δήλωσε.

Τα φυλλάδια με το logo του κόμματος και το ουράνιο τόξο της LGBT κοινότητας προτείνουν στρατηγική ανταλλαγή πληθυσμού.

Όπως αναφέρει:

Το 1944 η Σουηδία δέχτηκε πλοίο με πρόσφυγες από την Εσθονία. Το 2020 η Σουηδία είναι έτοιμη να δεχτεί γκέι πρόσφυγες από τη Σουηδία. Σε αντάλλαγμα, προτρέπουμε τον Εσθονό υπουργός Εσωτερικών, κ. Χέλμε, να καλέσει ομοφοβικούς από τη Σουηδία. Πιστεύουμε ότι θα είναι μία αμοιβαία επωφελής περίπτωση.

Σε συνέντευξή του, ο Χέλμε, που είναι επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος στην Εσθονία, παραδέχτηκε ότι «δεν ήταν φιλικός» απέναντι στους ομοφυλόφιλους και υπερασπίστηκε το δικαίωμα να αντιμετωπίσει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

Tags:
Εσθονία, Σουηδία, ομοφυλόφιλος, ομοφυλοφιλία, ομοφοβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK