05:10 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κατηγορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Ρωσίας για κακοήθεις δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο είναι αβάσιμες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Τις προηγούμενες μέρες το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI κατηγόρησαν έξι φερόμενους Ρώσους χάκερ για κυβερνοεπιθέσεις τους οποίους μάλιστα οι Ηνωμένες Πολιτείες υποπτεύονται και για συνεργασία με την Κεντρική Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ενώ ολόκληρη η λογική παγκόσμια κοινότητα προσπαθεί να καθιερώσει μια εποικοδομητική συνεργασία στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας πληροφοριών [...] μεμονωμένα κράτη συνεχίζουν την πρακτική των αβάσιμων κατηγοριών κατά της Ρωσίας για διάπραξη παράνομων ενεργειών στον κυβερνοχώρο. Με αυτόν τον τρόπο αξιολογούμε τις κατηγορίες εναντίον Ρώσων πολιτών περί κυβερνοεπιθέσεων από τις αρχές των ΗΠΑ» δήλωσε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο, εν μέσω των συνεχών επινοήσεων της Δύσης σχετικά με τις ενέργειες ορισμένων πανίσχυρων Ρώσων χάκερ, «οι προτάσεις της Ρωσίας να οργανωθεί μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων για να συζητηθούν οι συσσωρευμένες αξιώσεις και αντιφάσεις παραμένουν αναπάντητες».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προτιμούν να χρησιμοποιούν ψευδείς και παραπλανητικές ιστορίες περί ρωσικής επιρροής και μάλιστα αυξάνουν τη συχνότητα αυτών ισχυρισμών» τόνισε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος.

Tags:
Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία, ΗΠΑ, κατηγορίες, κυβερνοεπίθεση, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK