13:29 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (212)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα ζητήματα της Συρίας και της Λιβύης, που απασχολούν και την Ελλάδα, συζήτησαν ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του.

Τη διευθέτηση των κρίσεων στη Λιβύη και τη Συρία, δύο θέματα που απασχολούν και την Ελλάδα και τα συμφέροντά της, συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Σεντάτ Ονάλ, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

«Στις 22 Οκτωβρίου, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών φιλοξένησε έναν νέο γύρο διαβουλεύσεων για την επίλυση κρίσεων στη Λιβύη και τη Συρία, μεταξύ του Ρώσου υφυπουργού εξωτερικών και του ειδικού προεδρικού εκπροσώπου για τη Μέση Ανατολή και της Αφρικής Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Σεντάτ Ονάλ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η πρόοδος στο εσωτερικό της Λιβύης

Τα δύο μέρη επεσήμαναν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο εσωτερικό της Λιβύης, τόσο στις πολιτικές όσο και στις στρατιωτικές και τις οικονομικές διαπραγματεύσεις.

Επίσης, τόνισαν τη σημασία του αποκλειστικού χαρακτήρα των συνομιλιών της Λιβύης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η κατάσταση στη Συρία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, η Ρωσία και η Τουρκία έφεραν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων και την κατάσταση στη Συρία.

«Κατά τη συζήτηση της κατάστασης στη Συρία, τα μέρη επεσήμαναν τη σημασία των περαιτέρω συντονισμένων προσπαθειών της Ρωσίας και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας της Αστάνα, για την παροχή βοήθειας στην επίτευξη συνολικής διευθέτησης βάσει του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη δέσμευση για τις αρχές της ενότητας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Συρίας» αναφέρεται στη δήλωση.

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μεταξύ τους σημαντικές διαφορές για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία, αλλά συνεργάζονται ενεργά και στα δύο ζητήματα.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (212)
Tags:
Ελλάδα, Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, Συρία, Λιβύη, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK