22:03 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
0 11
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας αναζητεί διπλωματική διέξοδο ώστε να λήξουν οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ παρά την παραβίαση της εκεχειρίας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν, είχε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για μια διπλωματική λύση που θα φέρει κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Νωρίτερα, ο Μακρόν είχε επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, όσο και με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ.

Η νέα αυτή προσπάθεια του Γάλλου προέδρου, έρχεται μετά την κίνηση της Αρμενίας, η οποία απέκλεισε οποιαδήποτε διπλωματική λύση με το Αζερμπαϊτζάν για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, και μετά τις άκαρπες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία.

Η παραβίαση της εκεχειρίας και οι προβλέψεις του Βλαντίμιρ Πούτιν

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος Πρόεδρος συμμετείχε στις 17 Οκτωβρίου στην προσπάθεια που κατέβαλε η Ομάδα του Μινσκ (Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ), όπου αν και καταγράφηκε μια πρώτη δέσμευση για κατάπαυση πυρός, αμέσως μετά Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν προχώρησαν εκ νέου σε εχρθροπραξίες.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε εκφράσει την εκτίμηση πως ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις «πλησιάζει τις 5.000».

Η Γαλλία έχει αποφασίσει να στείλει ιατροφαρμακευτική βοήθεια για τους τραυματίες της σύγκρουσης, ενώ οι λεπτομέρειες της αποστολής θα οριστικοποιηθούν και θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
Tags:
Ιλχάμ Αλίεφ, Νικόλ Πασινιάν, Εμανουέλ Μακρόν, διπλωματία, κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK