12:58 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1933)
0 10
Βρείτε μας

Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις μπορεί να ξεμείνουν από διαθέσιμες μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που χρειάζονται εντατική θεραπεία αυξάνεται, δήλωσε την Παρασκευή η Μαρία βαν Κερχόφε, επικεφαλής της μονάδας αναδυόμενων ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Για το ενδεχόμενο να ξεμείνουν πολλές ευρωπαϊκές πόλεις από διαθέσιμες μονάδες εντατικής θεραπείας μίλησε η αξιωματούχος και λοιμωξιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μαρία βαν Κερχόφε, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες βδομάδες.

«Υπάρχει μια πολύ ανησυχητική κατάσταση που συμβαίνει στην Ευρώπη, όπου δεν βλέπουμε μόνο αυξήσεις σε αριθμούς κρουσμάτων αλλά και αυξήσεις στη νοσηλεία και στην ανάγκη εντατικής φροντίδας ασθενών. Σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη θα έχουμε πληρότητα στις ΜΕΘ τις επόμενες βδομάδες» είπε η Βαν Κερχόφε σε εικονική ενημέρωση τύπου.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η παγκόσμια επιδημιολογική κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη τους προσεχείς μήνες.

«Καλούμε τους ηγέτες να λάβουν άμεσα μέτρα για να αποτρέψουν περαιτέρω περιττούς θανάτους, την κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας και το κλείσιμο των σχολείων» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1933)
Tags:
μονάδα εντατικής θεραπείας, εντατική, ΜΕΘ, κρούσματα, νεκροί, κρούσμα, COVID-19, Ευρώπη, πανδημία, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK