01:19 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σουδάν έγινε η τρίτη αραβική χώρα που συμφώνησε να εξομαλύνει τις σχέσεις του με το Ισραήλ πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Το Ισραήλ και το Σουδάν συμφώνησαν την Παρασκευή να εξομαλύνουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών, καθιστώντας το Σουδάν την τρίτη αραβική χώρα που τερμάτισε το εχθρικό κλίμα με το εβραϊκό κράτος τους τελευταίους δύο μήνες.

Ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρωθυπουργό του Σουδάν Αμπντάλα Χαμντόκ, καθώς και τον επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουράν, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Ως τμήμα της συμφωνίας, ο Τραμπ συμφώνησε να αφαιρέσει το Σουδάν από τη λίστα των κυβερνήσεων που προωθούν την τρομοκρατία. Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, ο Τραμπ υπέγραψε ένα έγγραφο για την Air Force One την Πέμπτη το βράδυ για να ενημερώσει το Κογκρέσο για την πρόθεσή του.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν για την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Σουδάν και Ισραήλ και για τον τερματισμό της εχθρότητας μεταξύ των εθνών τους» όπως αναφέρει κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι τρεις χώρες.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση, συμφώνησαν να ξεκινήσουν οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, με αρχική εστίαση στη γεωργική συνεργασία.

Tags:
ΗΠΑ, διπλωματία, Σουδάν, Ισραήλ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK