18:44 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2018)
0 02
Βρείτε μας

Tο ενδεχόμενο να μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη η Ισπανία, εξετάζουν οι αρχές της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το πρωί της Κυριακής για να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη τη χώρα. 

Αυτό αναφέρει επίσημο ανακοινωθέν της κυβέρνησης που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ «συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες ώστε να τεθεί σε ισχύ μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρεται στο κείμενο, όπου προστίθεται πως αυτή η πρωτοβουλία έγινε «δεκτή από την πλειονότητα των αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας, οι οποίες τη ζήτησαν».

Μια τέτοια απόφαση αυτό θα δώσει στις 17 περιφέρειες τα νομικά εργαλεία που χρειάζονται για να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ανάμεσα στα εργαλεία που θα έχουν στα χέρια τους οι περιφέρειες θα είναι και η δυνατότητα να επιβάλλουν τοπικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες αφότου η Ισπανία πέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2018)
Tags:
πανδημία, απαγόρευση κυκλοφορίας, Ισπανία, κορονοϊός, κατάσταση έκτακτης ανάγκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK