12:10 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (275)
0 10
Βρείτε μας

Ανθρωπιστική εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα τεθεί σε ισχύ από αύριο το πρωί, όπως έκανε γνωστό την Κυριακή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μια νέα ανθρωπιστική εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα τεθεί σε ισχύ στις 8:00 π.μ. τοπική ώρα (4:00 GMT) στις 26 Οκτωβρίου, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την Κυριακή. 

«Η ανθρωπιστική εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ στις 08:00 π.μ. τοπική ώρα στις 26 Οκτωβρίου 2020. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διευκόλυναν εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και των Συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ για να φέρουν την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πιο κοντά σε μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν:O στρατός πήρε τον έλεγχο της πόλης Κουμπάντλι

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πήραν τον έλεγχο της πόλης Κουμπάντλι στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ την Κυριακή.

Το Κουμπάντλι ελέγχεται από τη μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το 1993.

Παρότι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανήκει de jure στο Αζερμπαϊτζάν, το 1991, οι Αρμένιοι κάτοικοι που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού, ανακήρυξαν ανεξαρτησία και αποζητούν έκτοτε διεθνή αναγνώριση.

Με τη νέα κλιμάκωση, η Αρμενία και η αποκαλούμενη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κήρυξαν στρατιωτικό νόμο και προχώρησαν σε πλήρη κινητοποίηση των δυνάμεών τους. Το Αζερμπαϊτζάν, από την πλευρά του, κήρυξε μερικό στρατιωτικό νόμο και λίγο αργότερα ανακοίνωσε μερική κινητοποίηση. Και οι τρεις πλευρές έχουν αναφέρει θύματα από τις εχθροπραξίες. Η διεθνής κοινότητα καλεί όλες τις πλευρές σε άμεση αποκλιμάκωση και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (275)
Tags:
εκεχειρία, ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK