21:38 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
0 10
Βρείτε μας

Έτοιμος να προχωρήσει στη συμφωνία για την εκεχειρία που συμφωνήθηκε, δήλωσε μέσω του διαδικτύου ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Έτοιμος να προχωρήσει με τις διαδικασίες για τη νέα εκεχειρία, η οποία συμφωνήθηκε και ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν.

Όπως έγραψε στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος: «Χαιρετίζω τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ και με τη συμμετοχή των συμπροέδρων του Ομίλου Μινσκ του ΟΑΣΕ, η οποία επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις των μερών, να εφαρμόσουν την ανθρωπιστική εκεχειρία, που συμφωνήθηκε στις 10 και 17 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία των Προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας [Βλαντίμιρ Πούτιν] και της Γαλλικής Δημοκρατίας [Εμανουέλ Μακρόν]».

 

Ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ συμπλήρωσε πως «Η Δημοκρατία του Αρτσάχ, ως συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν-Καραμπάχ, επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της να συμμορφωθεί αμοιβαία με τους όρους της ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός, που θα τεθεί σε ισχύ στις 26 Οκτωβρίου 2020».

Υπενθυμίζεται πως, οι αντιμαχόμενες πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 08:00 το πρωί, τοπική ώρα σήμερα, Δευτέρα.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, ΗΠΑ, Εμανουέλ Μακρόν, Βλαντίμιρ Πούτιν, Γαλλία, Ρωσία, κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, ανάρτηση, πρόεδρος, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK