13:25 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
0 01
Βρείτε μας

Ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών της Βενεζουέλας κατά του κορονοϊού με το Sputnik V πιθανόν θα ξεκινήσει τον Απρίλιο ανακοίνωσε ο Μαδούρο.

Το ενδεχόμενο ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού των πολιτών της Βενεζουέλας, με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, να ξεκινήσει τον Απρίλιο, γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

«Σημειώνουμε πρόοδο στις θεραπείες, στα φάρμακα. Νομίζω ότι τον Απρίλιο θα δώσουμε ή θα πάρουμε ένα μεγάλο μερίδιο εμβολίων από τη Ρωσία, την Κίνα, που θα έρθουν εδώ και θα παράγονται εδώ για να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό του πληθυσμού» ανακοίνωσε ο Μαδούρο, μέσω ανάρτησής του στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι χιλιάδες δόσεις της θεραπείας με Favipiravir είχαν φτάσει στη χώρα από τη Ρωσία.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ρωσία παρέδωσε την πρώτη παρτίδα του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού στη Βενεζουέλα - την πρώτη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές φάσης 3 του ρωσικού εμβολίου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μαδούρο δήλωσε πως το κινεζικό εμβόλιο και το Sputnik-V της Ρωσίας θα παρασχεθούν στη Βενεζουέλα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο του 2021, για να βοηθήσουν το έθνος να αρχίσει τη χορήγηση εμβολίων στις πιο ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, όπως γιατροί, δάσκαλοι, ηλικιωμένοι και άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
Tags:
Νικολάς Μαδούρο, Sputnik V, εμβόλια, εμβόλιο, πολίτες, Ρωσία, COVID-19, πανδημία, Βενεζουέλα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK