04:50 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίστηκε η κριτική κατά της στάσης της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κριτική από σχεδόν όλες τις πλευρές φαίνεται να δέχεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκτός από τη γενικότερη προκλητική στάση που κρατά ο ίδιος και η κυβέρνησή του με τις κινήσεις τους, η κόντρα που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανάγκασαν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να ασκήσει κριτική με τη σειρά του, ύστερα από αυτή του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Έτσι, μέσω του διαδικτύου, ο Σαρλ Μισέλ καταφέρθηκε κατά της Τουρκίας, γράφοντας πως «αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και στα κράτη μέλη της».

​Η νέα κόντρα

Εκτός από την κριτική, υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας ξεκίνησε και μία νέα κόντρα, αυτή τη φορά με τον Γκερτ Βίλντερς, τον επικεφαλής του Κόμματος Ελευθεριών (PVV) της Ολλανδίας, με αφορμή ένα σκίτσο που ανάρτησε ο Ολλανδός πολιτικός στο οποίο σατιρίζει τον Ερντογάν.

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, ανάρτηση, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία, Σαρλ Μισέλ, Ζοζέπ Μπορέλ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK