04:34 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μέλη των ειδικών δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας συνέλαβαν επτά άτομα ως ύποπτα για πειρατεία σε τάνκερ που έπλεε κοντά στη νήσο του Γουάιτ.

Στη σύλληψη επτά ανδρών επάνω σε ένα τάνκερ ανοιχτά της νήσου του Γουάιτ προχώρησαν οι βρετανικές αρχές, ύστερα από καταδρομική επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του στρατού της χώρας.

Το Nave Andromeda εντοπίστηκε να ταξιδεύει με ακανόνιστη πορεία την Κυριακή, ενώ οι προσπάθειες των αρχών να επικοινωνήσουν με κάποιον από το σκάφος, απέβησαν άκαρπες. Έτσι, ύστερα από εντολή των αρμόδιων υπουργών, μέλη της SBS (Special Boat Service), που αποτελούν την ελίτ των ειδικών δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας, έφτασαν στο κατάστρωμα του πλοίου, κατεβαίνοντας με σχοινιά από ελικόπτερα που έφτασαν πάνω από το τάνκερ. Στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψη των επτά ύποπτων πειρατών.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Νιγηρία και σύμφωνα με εικασίες, ίσως οι ύποπτοι πειρατές να είχαν κρυφτεί κάπου στο πλοίο, μέχρι να βρουν την ευκαιρία και να πάρουν τον έλεγχό του.

Η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων δόθηκε από τον υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας και την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, όπως σημειώθηκε σε ανάρτηση του Υπουργείου Άμυνας.

​Ο Γουάλας επαίνεσε το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που πραγματοποίησε την επικίνδυνη αποστολή, ώστε να ανακτήσει τον έλεγχο του δεξαμενόπλοιου.

​«Κατανοούμε ότι στο πλοίο επιβιβάστηκαν δυνάμεις ασφαλείας και έχει καταστεί ασφαλές» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού επιμελητηρίου ναυτιλίας, Μπομπ Σανγκουινέτι, ο οποίος πρόσθεσε: «Επιδοκιμάζουμε την ταχεία δράση του προσωπικού του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια του πλοίου και, κυρίως, την ασφάλεια του πληρώματος».

Το μήκους 228 μέτρων Nave Andromeda αγκυροβόλησε τελευταία φορά στη νιγηριανή πρωτεύουσα του Λάγος στις 5 Οκτωβρίου και μετέφερε φορτίο 42.000 τόνων αργού πετρελαίου στο Σαουθάμπτον, κοντά στη νήσο του Γουάιτ.

Tags:
υπουργός Άμυνας, Νιγηρία, δεξαμενόπλοιο, πειρατεία, πειρατές, ελικόπτερα, ειδικές δυνάμεις, Μεγάλη Βρετανία, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK