16:54 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνει ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, αναφορικά με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση επιθετικότητας κατά του Αζερμπαϊτζάν από ξένη δύναμη, σημείωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Σε πρωινές του δηλώσεις ξεκαθάρισε πως η χώρα του θα «φτάσει έως το τέρμα» εάν η Αρμενία δεν εγκαταλείψει τα αζέρικα εδάφη, αναφερόμενος στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως το «Γιερεβάν ήθελε οι διαπραγματεύσεις (σ.σ. για κατάπαυση πυρός) να συνεχιστούν για πάντα, να εξακολουθεί να μας λέει ψέματα για πάντα, να διατηρήσει αυτό το πρόβλημα στον "πάγο" για πάντα, έτσι ώστε τα εδάφη μας να παραμείνουν κατεχόμενα. Όλοι, εκτός από το Μπακού ήταν ευχαριστημένοι με την "παγωμένη" διένεξη… Είναι, κυρίως, επωφελής για το Γιερεβάν». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Αζερμπαϊτζάν έχει δημιουργήσει μία «νέα πραγματικότητα στο Καραμπάχ», κάτι που η Αρμενία θα πρέπει να εξετάσει.

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε στην άλλη πλευρά σχετικά με το το ότι δεν έχει παρουσιάσει, ακόμη, το πρόγραμμά της σχετικά με την απόσυρση των δυνάμεών της από το Καραμπάχ.

«Έχουμε δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα και τώρα όλοι πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν αυτή τη νέα πραγματικότητα. Δείτε τι συνέβη μόλις αρχίσαμε να απελευθερώνουμε τα εδάφη μας από τις δυνάμεις κατοχής. Πόση πίεση δεχόμαστε. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Εάν θέλουν ειρηνική επίλυση, εντάξει, θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα για την άμεση απόσυρση δυνάμεων. Η Αρμενία δεν έχει παρουσιάσει τέτοιο πρόγραμμα. Είναι ένα ζήτημα που παραμένει παγωμένο, δεν είμαστε εντάξει με αυτό».
Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
Tags:
F-16, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK