20:19 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πυρά και από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, δέχτηκε ο Τούρκος πρόεδρος για τις δηλώσεις του κατά του Γάλλου ομολόγου του περί «ψυχιατρικού ελέγχου» λόγω της στάσης του απέναντι στο Ισλάμ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, καταδίκασε απερίφραστα τα νέα σχόλια του Τούρκου Προέδρου κατά του Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τα ως «νέο χαμηλό».

Το περασμένο Σάββατο, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε στραφεί κατά του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν,

Σύμφωνα με το Anadolu, μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τι να πει κανείς για έναν ηγέτη χώρας που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε εκατομμύρια πολιτών του που ανήκουν σε διαφορετικό θρήσκευμα. Πρώτα απ' όλα ότι χρειάζεται να ελεγχθεί η νοητική του κατάσταση».

Μετά τα σχόλια του Ερντογάν, το Παρίσι ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες κατά του ριζοσπαστικού ισλάμ, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή, Σαμουέλ Πατί.

Ο Ερντογάν για τις δηλώσεις του αυτές δέχτηκε επικρίσεις από σχεδόν όλες τις πλευρές.

Η κόντρα που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανάγκασαν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να ασκήσει κριτική με τη σειρά του, ύστερα από αυτή του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK