16:24 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1644)
0 40
Βρείτε μας

Την ανακάλυψη ενός αντιικού φαρμάκου που είναι ικανό να κερδίσει τον κορονοϊό, χωρίς την παρουσίαση παρενεργειών, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ισχυρίστηκε χτες πως η χώρα του έχει σχεδιάσει ένα «πολύ αποτελεσματικό αντιικό φάρμακο» που είναι ικανό να νικήσει τον κορονοϊό και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.

Παράλληλα, ο κ. Μαδούρο τόνισε πως το συγκεκριμένο φάρμακο θα παρουσιαστεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ώστε να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση.

«Θέλω να πω ότι η Βενεζουέλα έχει αναπτύξει ένα φάρμακο που εξουδετερώνει 100% τον κορονοϊό» επεσήμανε την Κυριακή ο κ. Μαδούρο, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιικό».

Σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας της Βενεζουέλας (IVIC), το οποίο εργάζεται για τη θεραπεία του ιού τους τελευταίους έξι μήνες, σημείωσε.

Το φάρμακο έχει ως βάση ένα μόριο που ονομάζεται TR-10, το οποίο απομονώθηκε και, όταν βρέθηκε ενάντια στον ιό, απέδειξε την απόλυτη αποτελεσματικότητά του, ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Μιλώντας για την πιθανή ανακάλυψη της χώρας του που θα συμβάλλει στη θεραπεία της COVID-19, ο κ. Μαδούρο τόνισε ότι η Βενεζουέλα προσβλέπει «να προσφέρει αυτή τη θεραπεία στον κόσμο», συγχαίροντας το Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας της Βενεζουέλας (ΙΕΕΒ) για «αυτή τη μεγάλη συμβολή στην ανθρωπότητα».

Οι ερευνητές του ΙΕΕΒ ισχυρίζονται ότι το νέο φάρμακο είναι απολύτως ασφαλές, αφού «δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα του οργανισμού» και δεν προκαλεί παρενέργειες.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε και η υπουργός Υγείας και Τεχνολογίας της Βενεζουέλας, Γκαμπριέλα Χιμένεζ, το απομονωμένο μόριο DR-10 είναι ένα παράγωγο του ουρσολικού οξέος, το οποίο «in vitro (σε συνθήκες εργαστηρίου) επιτυγχάνει 100% αναστολή της αντιγραφής του ιού».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1644)
Tags:
θεραπεία, φάρμακο, φάρμακα, COVID-19, κορονοϊός, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK