19:24 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (523)
0 20
Βρείτε μας

Στην αγορά του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού, του Sputnik V της Ρωσίας, ενδιαφέρεται να προχωρήσει άμεσα και η Βολιβία.

Ο νέος Πρόεδρος της Βολιβίας, Λουίς Άρσε, επεσήμανε ότι η χώρα του προτίθεται να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19, που ονομάζεται Sputnik V.

«Γνωρίζω ότι το εμβόλιο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για αγορά, αλλά έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα και η Βολιβία θα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα λάβουν αυτό το εμβόλιο» υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς Βολιβιανός Πρόεδρος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Μάλιστα, τόνισε πως η Λα Παζ σκοπεύει να αγοράσει το Sputnik V για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της και όχι για κλινικές δοκιμές.

Στις αρχές του μήνα, ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο, ανακοίνωσε πως το Sputnik V, αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία στα τέλη του Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.

«Σύμφωνα με τα σχέδιά μας, η κυκλοφορία του Spuntik V θα ξεκινήσει είτε τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου είτε στις αρχές Νοεμβρίου» επεσήμανε ο Ρώσος υπ. Υγείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Μουράσκο, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το εμβόλιο τόσο στη Ρωσία όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Το Sputnik V είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε στις 11 Αυγούστου ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ αναπτύχθηκε από το εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Μικροβιολογίας και Επιδημιολογίας Γκαμαλέγια της Ρωσίας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (523)
Tags:
Βολιβία, Ρωσία, COVID-19, κορονοϊός, Sputnik V, Sputnik, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK