15:22 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η κατάσταση στα σύνορα της Ένωσης Ρωσίας - Λευκορωσίας με το ΝΑΤΟ παραμένει τεταμένη, καθώς η συμμαχία συνεχίζει να αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία εκεί, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

«Η κατάσταση στα δυτικά σύνορα της Ένωσης Ρωσίας-Λευκορωσίας παραμένει δυσάρεστη, καθώς το ΝΑΤΟ συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία του» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού στον ρωσικό και λευκορωσικό στρατό.

Ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Βίκτορ Κρέινιν σημείωσε ότι χώρες που συνορεύουν με τη Λευκορωσία ενισχύουν τη συμμετοχή τους σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ ενώ αυξάνεται και η παρουσία του αμερικανικού στρατού.

«Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα εναλλαγής του ΝΑΤΟ στις χώρες που συνορεύουν με τη Λευκορωσία έχει αυξηθεί πάνω από 17 φορές, φτάνοντας τους 10.000 στρατιώτες» υπενθύμισε ο Κρένιν.

Η αποτυχημένη «έγχρωμη επανάσταση» στη Λευκορωσία, που πραγματοποιήθηκε με τη Δυτική υποστήριξη, υποτίθεται ότι θα διατάραζε την Ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας και γενικότερα θα επηρέαζε τις σχέσεις του Μινσκ με τη Μόσχα, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός, Σοϊγκού.

«Μόλις πρόσφατα, έγινε μια προσπάθεια πραγμάτωσης πραξικοπήματος στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, με την πολιτική και οικονομική υποστήριξη της Δύσης [...] για να υπάρξει αναταραχή στις σχέσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας» δήλωσε ο Σοϊγκού στα Υπουργεία Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προκαλέσει σκόπιμα εντάσεις σε πολλές χώρες, χρησιμοποιώντας «έγχρωμες επαναστάσεις».

Tags:
Σεργκέι Σοϊγκού, στρατός, ΝΑΤΟ, Λευκορωσία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK