15:55 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (504)
0 20
Βρείτε μας

Το ερευνητικό κέντρο της Ρωσίας, Vector, έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου για τον κορονοϊό, EpiVacCorona, δήλωσε την Τρίτη η επικεφαλής της εθνικής επιτροπής δημόσιας υγείας, Άννα Πόποβα.

«Η Vector ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου» δήλωσε η Πόποβα σε φόρουμ υγειονομικής περίθαλψης. Ένας ορισμένος αριθμός δόσεων του δεύτερου ρωσικού εμβολίου, EpiVacCorona θα παραχθεί έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με την αξιωματούχο.

Υπάρχουν 10 τεχνολογικές πλατφόρμες για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της COVID-19 παγκοσμίως, δήλωσε η αναπληρωτής επικεφαλής του επιστημονικού έργου της Vector, Έλενα Γκαβρίλοβα, σε φόρουμ υγειονομικής περίθαλψης.

«Χρησιμοποιούμε έξι τεχνολογικές πλατφόρμες για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού στο ερευνητικό μας κέντρο» πρόσθεσε η Γκαβρίλοβα.

Οι ημερήσιες μολύνσεις κορονοϊού ξεπέρασαν τις 16.500 τις τελευταίες 24 ώρες, με τα κρούσματα να φτάνουν συνολικά τα 1.547.774.

Τον Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ονομάστηκε Sputnik V και αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια. Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ένα δεύτερο εμβόλιο καταχωρήθηκε αυτή τη φορά από το ινστιτούτο Vector, το EpiVacCorona.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (504)
Tags:
Sputnik V, Ινστιτούτο Vector, πανδημία, κρούσματα, κρούσμα, παραγωγή, εμβόλιο, Ρωσία, COVID-19, κορονοϊός, EpiVacCorona
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK