11:18 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
Κόσμος

Τζόνσον σε Αναστασιάδη: Καταδίκη των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, μίλησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, συζήτησαν για την Ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Κυριάκου Κούσιου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Τζόνσον για τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται προς αναχαίτιση των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων και σεισμικών ερευνών εντός των θαλάσσιων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παράβαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Παράλληλα, τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις της Άγκυρας σε σχέση με το άνοιγμα τμήματος του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, κατά παράβαση των ψηφισμάτων 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, εξέφρασε την πρόθεση να αναλάβει ενεργότερο ρόλο όσον αφορά το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ευχαρίστησε για τη στήριξη και τις πρωτοβουλίες που προσωπικά έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης καθώς και για την πρόθεσή του να αναλάβει ενεργότερο ρόλο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητά του για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση του Κυπριακού.

Τέλος, συζήτησαν για την κατάσταση όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, και θέματα που αφορούν τον συντονισμό μεταξύ των χωρών τους προς αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου.

Tags:
Κυπριακό, Τουρκία, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK