21:46 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως από το καλοκαίρι του 2021 θα μεταφέρει με υποβρύχια σκάφη όσους θέλουν να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού.

Με ενθουσιασμό αναμένουν οι λάτρεις του θρυλικού πλέον πλοίου «Τιτανικός», τις αρχές του καλοκαιριού του 2021, καθώς τότε αναμένεται να αρχίσουν οι «τουριστικές» εξορμήσεις στο ναυάγιο, από την αμερικανική εταιρεία OceanGate Expeditions.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει χώρους για ταξίδια στο ναυάγιο του Τιτανικού, σε όσους ενδιαφέρονται και μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά την εμπειρία.

Η υποβρύχια «τουριστική» βόλτα

Για 125.000 δολάρια, οι «πολίτες-επιστήμονες», όπως τους αποκαλεί η εταιρεία, θα είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε ένα θαλάσσιο ταξίδι οκτώ ημερών, από τη Νιουφάουντλαντ (Newfoundland) και στη συνέχεια να βουτήξουν με τη βοήθεια ενός υποβρυχίου σκάφους στα βάθη του Βόρειου Ατλαντικού για να φτάσουν στον Τιτανικό.

«Χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία υποθαλάσσιας απεικόνισης και ένα υποβρύχιο αιχμής 5 ατόμων, οι «πολίτες-επιστήμονες» καλούνται να συμμετάσχουν σε μια ομάδα ερευνητών και εμπειρογνωμόνων για να τεκμηριώσουν ψηφιακά και να αξιολογήσουν οπτικά την τρέχουσα κατάσταση του ναυαγίου» δήλωσε η OceanGate Expeditions.

Οι «πολίτες-επιστήμονες» ή οι «Ειδικοί Αποστολής», θα περάσουν πάνω από το ναυάγιο, μέσα στο υποβρύχιο σκάφος που θα τους μεταφέρει, θα δουν το κατάστρωμα του πλοίου, ενώ οι κάμερες και τα λέιζερ θα δημιουργούν ένα λεπτομερές τρισδιάστατο μοντέλο 3D, σύμφωνα με την εταιρεία.

​Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, τα μέλη της αποστολής θα μπορούν να δουν «μια μεγάλη σκάλα που βρισκόταν κάποτε στο πλοίο και οι ομάδες θα εξερευνήσουν τα ερείπια της εμβληματικής γέφυρας όπου η περίφημη εντολή "Σταματήστε όλους τους κινητήρες" ακούστηκε για τελευταία φορά».

Για να φτάσουν στο ναυάγιο, τα υποβρύχια σκάφη πρέπει να κατέβουν περίπου 2,5 μίλια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ η ανάδυση στην επιφάνεια θα διαρκεί περίπου 90 λεπτά.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν ορισμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών και της επίδειξης βασικής ισορροπίας, κινητικότητας και ευελιξίας (ικανή να ανέβει μια σκάλα 6 ποδιών ή να μεταφέρει 20 λίβρες).

Το πλοίο Τιτανικός βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912, στο παρθενικό του ταξίδι, αφού χτύπησε ένα παγόβουνο, με περισσότερους από 1.500 επιβάτες να πεθαίνουν ως αποτέλεσμα του ναυαγίου.

Tags:
τουρισμός, υποβρύχιο όχημα, κατάδυση, Ατλαντικός Ωκεανός, ναυάγιο, Ναυάγιο, Τιτανικός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK