22:04 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ προειδοποιεί για την πιθανότητα μιας νέας κούρσας εξοπλισμών αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ευρώπη.

Την προειδοποίηση πως η πρόθεση των ΗΠΑ να αναπτύξουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ευρώπη, προκειμένου να αποθαρρύνουν τη Ρωσία, αυξάνουν τις πιθανότητες μιας διαμάχης, εξέφρασε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε πως η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει τους βαλλιστικούς πυραύλους της χώρας στην Ευρώπη αν είναι αναγκαίο για να περιοριστεί η Ρωσία.

«Τέτοιες προθέσεις απειλούν να αποσταθεροποιήσουν τόσο την περιφερειακή όσο και την παγκόσμια ασφάλεια και να οδηγήσουν σε αυξημένες πιθανότητες σύγκρουσης» δήλωσε ο Αντόνοφ.

Ο Ρώσος διπλωμάτης αναφέρθηκε στον Αμερικανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν, ο οποίος ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν τώρα αναπτυσσόμενα υπερηχητικά όπλα και συστήματα μεταφοράς βαλλιστικών πυραύλων στην Ευρώπη, «αν προκύψει ανάγκη περιορισμού της Ρωσίας».

Ο Αντόνοφ πρόσθεσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να καταβάλει προσπάθειες με τους ξένους εταίρους της, ώστε να αποτρέψει μια νέα εξοπλιστική κούρσα πυραύλων και όπλων στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές.

Tags:
διαμάχη, κούρσα εξοπλισμών, Ευρώπη, Ανατόλι Αντόνοφ, πρέσβης, πρεσβευτής, Ρωσία, βαλλιστικός πύραυλος, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK