09:14 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (745)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε πως προσφέρθηκε στην Τουρκία η ευκαιρία να ακολουθήσει ένα θετικό μονοπάτι αλλά δεν το έκανε.

Σε καταδίκη της στάσης της Τουρκίας προχώρησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ύστερα από το τέλος της Συνόδου Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης των ηγετών των κρατών-μελών, στην οποία συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει «τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις και τη ρητορική, που είναι εντελώς απαράδεκτες».

Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο και για ευκαιρία που δόθηκε στην Τουρκία, η οποία όμως αγνοήθηκε από τη γείτονα χώρα.

Όπως είπε, η ΕΕ προσέφερε την ευκαιρία θετικής ατζέντας στην Τουρκία, «όμως η Τουρκία δεν επέλεξε αυτό το μονοπάτι».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε συμφωνήσει για δύο «δρόμους» όσον αφορά στην Τουρκία, έναν θετικό κι έναν λιγότερο θετικό. Προσφερθήκαμε να υπάρξει θετική ατζέντα με την Τουρκία, ωστόσο η Τουρκία δεν διάλεξε αυτό το μονοπάτι. Καταδικάζουμε τις πρόσφατες μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, προκλήσεις και ρητορική, οι οποίες είναι εντελώς απαράδεκτες».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (745)
Tags:
ΕΡΤ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελλάδα, Μεσόγειος, Ανατολική Μεσόγειος, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία, Σαρλ Μισέλ, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK