15:41 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1630)
0 04
Βρείτε μας

Πολύ βαριά έχει αρχίσει να γίνεται η σκιά της πανδημίας του κορονοϊού που έχει σκεπάσει ολόκληρο τον κόσμο, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται.

Με ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία παρακολουθούν οι αρχές και οι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που έχει αρχίσει να παίρνει τη μορφή τσουνάμι, με το ένα αρνητικό ρεκόρ να σπάει καθημερινά σχεδόν μετά το άλλο.

Με πάνω από 44 εκατομμύρια άτομα να έχουν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-19 από την αρχή της πανδημίας και με περίπου 1,17 εκατομμύριο άτομα να έχουν καταλήξει εξαιτίας της ασθένειας, όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Τετάρτη τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν σε παγκόσμιο επίπεδο τις 500.000 μέσα σε ένα 24ωρο.

Αυτό σημαίνει πως σε λιγότερο από δύο εβδομάδες τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 25%, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή, είχε σπάσει το φράγμα των 400.000 μολύνσεων μέσα σε μία ημέρα.

Αρνητικό ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Τα αρνητικά ρεκόρ ωστόσο σε παγκόσμιο επίπεδο σπάνε, επειδή καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Αυτό φαίνεται και από την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, που ανήκουν στη λίστα με τις πέντε χώρες όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα.

Όπως δημοσιοποίησε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, την Πέμπτη καταγράφηκαν για πρώτη φορά πάνω από 90.000 μολύνσεις μέσα σε μία ημέρα.

Συγκεκριμένα, το 24ωρο από την Τετάρτη μέχρι την Πέμπτη, εντοπίστηκαν 91.290 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Μέχρι τώρα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 8,94 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, ενώ υπάρχουν πολλοί που επικρίνουν την κυβέρνηση Τραμπ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1630)
Tags:
ρεκόρ, ΗΠΑ, COVID-19, SARS-CoV-2, ασθενείς, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κρούσμα, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK